Ezúttal blokkolt jeladóval repült Dubajba a NER-repülő

Orbán Viktor múltheti rádiós interjújában azt kérte, mindenki halassza el a Maldív-szigeteki vagy dubaji utazását.

2021. március 12., 16:09

Szerző:

Pénteken délelőtt blokkolt jeladóval Dubajba repült Budapestről az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép - írta a 24.hu.

A NER szereplői által gyakran használt repülő útját ezúttal nem jelezték a nyilvános nyomkövető oldalak, mert jármű a múlt héten felkerült a letiltott gépek listájára, ez pedig azt jelenti, hogy csak a tulajdonos vagy az üzemeltető kérésére lehet hozzáférni az adataihoz.

Ennek ellenére az adott gép nem tűnik el teljesen, a felszállás után ugyanis továbbra is látható az útvonala a radaroldalakon, a különbség csak az, hogy a lajstromjel helyett „blocked” jelzéssel tüntetik fel a légiforgalom többi résztvevője között.

A 24.hu cikke szerint a magánrepülő ezúttal „blocked” jelzés alatt repült egészen Dubajig, de az Al Maktoum International Airport közelében, leszállás közben néhány perce visszakapcsolták a gép azonosítóit.

Orbán Viktor kormányfő a múlt heti Kossuth-rádiós interjújában a Maldív-szigeteket és Dubajt veszélyforrásnak nevezte, szerint ugyanis ezekről a helyekről veszélyes vírusmutációkat hozhatnak be Magyarországra az oda utazók. - Ezeket az utakat halasszák el, mert olyan mutánsokat hozhatnak haza, amik bajba sodorhatnak másokat – mondta a kormányfő.

(Kiemelt kép: Shutterstock)

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.