Ezt is megértük, felújítják a Blaha Lujza teret

2018. április 5., 12:26

Szerző:

A Blaha Lujza tér felújításának tervezésére írt ki nyílt tendert a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. A felújítandó terület nagysága meghaladja a 10 ezer négyzetmétert – írja a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva a napi.hu.

A tér komplex rendezése a következő területet foglalja magába: Rákóczi út - József Körút - Europeum - Corvin áruház - Márkus Emília utca, ez a felület mintegy 10 ezer négyzetméter.

Szintén felújítandó a Somogyi Béla utca a Blaha Lujza tér és Gutenberg tér között. A tervezési terület része a Blaha Lujza téri aluljáró és nyilvános illemhelyek teljes területe, 1800 négyzetméteren. A listán szerepel a Nagykörút és a Rákóczi út csomópontjának az akadálymentesítése is.

Tarlós István főpolgármester egy sajtótájékoztatón közölte, a fővárosi költségvetésében 1,8 milliárd forintot különítettek el a VIII. kerületi kereskedelmi és közlekedési csomópont rekonstrukciójára, és várhatóan még ebben az évben elvégzik a tervezési feladatokat.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.