Este hétig állt a sor az oltásért a Péterfyben, katonák küldték haza az embereket

Volt, aki 5 órát várt, sokszor nagy tömegben, hogy megkaphassa a vakcinát. Teljesen kimerült orvosi személyzetről számoltak be.

2021. március 8., 09:15

Szerző:

Egy 24.hu-n megjelent olvasói videó tanúsága szerint még vasárnap este 19 órakor is hosszú sorban álltak az emberek a Péterfy Sándor utcai kórház előtt, hogy oltáshoz jussanak. 19 órakor rendőrök és katonák álltak be a sorba, jelezve, hogy, akik rajtuk túl vannak, már nem juthatnak be az épületbe. Ekkor még nagyjából 30-an várakoztak a rendőrökön túl.

A videót beküldő olvasó vasárnap délben jelent meg a kórháznál, de csak 5 óra várakozás után került sorra.

„Először a bejáratnál kellett sorba állni (itt kb. 20-an álltunk), itt egy katona irányította az embereket tovább egyesével. Ezután egy kígyózó sor végére kellett beállnom, amihez fel kellett menni az emeletre, mert ott volt a sor vége. Onnan lefelé haladva a sorral, két asztalnál végezték a vérnyomásmérést és az adatlap ellenőrzését. Ezt követően jött kábé egyórás várakozás a tömegben, amikor névsorolvasást tartottak. Aki hallotta a nevét, annak az aula másik lépcsőjén fel kellett mennie ismét az emeletre, ahol szintén tömeg várta” - idézi a lap az olvasó levelét.

Több órás várakozás következett, majd egy újabb adminisztrációt követve egy másik helyiségben történt az oltás, ahová egyesével hívták be az embereket, nagyjából kétpercenként. Az olvasó szerint egyetlen orvos felügyelte a tömeges oltást, aki nagyon kimerültnek tűnt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.