„Értékteremtő" támogatást kapott az Ismerős arcok basszusgitárosa

Jachtklub és koncertszervező cégek is kaptak „értékteremtő" támogatást a Szerencsejátéktól. Volt, aki egy nap alatt kétszer is.

2023. június 8., 20:19

Szerző:

Az állami szerencsejáték-pénzből a Nobilis-család vitorláspartnerének cége 210 milliót, az ATV volt igazgatósági tagjának vállalkozása 100 milliót kapott. De jutott a pénzből az Ismerős Arcok basszusgitárosának, egy balatonkenesei jachtklubnak, horgászegyesületnek, repülős alapítványnak és két magántőkealap-érdekeltségű cégnek is – írja a 444.

A nyertes a nyomdai előkészítésre és hajógyártásra is szakosodott Hightide23 Kft. egyszemélyes tulajdonosa, Weöres Szabolcs lett, nettó 165 millió forint támogatással. A beszámolók szerint 2020-ban és 2021-ben a cégnek nem volt árbevétele, tavaly is csak 5,3 millió forint, mégis 140 milliós profittal zárta az évet. A vállalkozás tavaly júniusban nettó 230 milliót kapott, további 292 millió szerencsejáték-pénzt pedig kifejezetten egy versenyvitorlás megvásárlására ítéltek meg neki.

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatási körének második legnagyobb összegét az ATV volt elnöke és igazgatósági tagja, Rózsa István koncertszervező cége kapta: 80 millió forintot, két részletben, de mindkettőt ugyanazon a napon.

45 millió forintot kapott Nagy Tamás Árpád kiskőrösi egyszemélyes vállalkozása, az agrárexpókat is szervező Hazai Termék Kft., aki idén januárban is kapott már ötmillió forintot a Szerencsejáték Zrt. nonprofitjától. Az Ismerős Arcok zenekar basszusgitárosa, Galambos Nándor szintén rendezvényszervezéssel foglalkozó Hangos Szó Kft.-je tényleg rászorulhatott a 20 millió forintos támogatásra  – meg a tavalyi és tavalyelőtti 25-25 millióra  – ugyanis zsinórban harmadik éve veszteséges. A 20 milliós támogatási körbe esett a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kft. és a Magyar Szabadidősport Szövetség is, ők is mindketten visszatérő szponzoráltak.

Az áprilisi támogatottak teljes körét mindenesetre itt lehet megnézni.

(Kiemelt képünkön: A Szerencsejáték Zrt. céglogója a 100%-os állami tulajdonban lévő nemzeti szerencsejáték-szervező gazdasági társaság, Magyarország 19. legnagyobb vállalatának székházán a fővárosban az I. kerületben, a Csalogány utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Tegnap 20:59

Elutasította a Vállalkozásfejlesztési Bizottság Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét. Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. A bizottságban kétharmados többségben vannak a fideszesek.