Ismét hazánkba látogat Erdogan

Erdogan török elnök a Stratégiai Tanács ülésére jön Budapestre, azonban „a látogatás másik programja a magyar-török diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója lesz, amelyet a két ország a december 18-án kezdődő, egy éven át tartó magyar-török kulturális évaddal ünnepel” – közölte Havasi Bertalan az atv.hu kérdésére.

2023. november 27., 15:48

Szerző:

A török ipari és kereskedelmi miniszter a török Dailay Sabah-nak azt mondta: Recep Tayyip Erdoğan török elnök december 18-án várhatóan Budapestre utazik a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére, mely az augusztus 20-án megkezdett budapesti tanácskozás folytatása lesz.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az atv.hu kérdésére megerősítette az Erdogan-látogatást, és hogy a Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére érkezik a török elnök. Ugyanakkor azt is közölte: a látogatás másik programja a magyar-török diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója lesz, amelyet a két ország a december 18-án kezdődő, egy éven át tartó magyar-török kulturális évaddal ünnepel – írja a lap.

(Kiemelt kép: Recep Tayyip Erdogan török elnök (l) és Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Atatürk Olimpiai Stadionban Isztambulban, Törökországban 2023. június 10-én. Fotó: Mustafa Kamaci / Anadolu Agency via AFP)