Erdélyi Mónika is Schadl György behajtásainak kárvallottja

Elárverezik a korábbi műsorvezető házát.

2022. január 25., 09:20

Szerző:

Mint arról korábban már beszámoltunk, elárverezik Erdélyi Mónika házát. A Blikk szerint azonban a volt műsorvezető esete összefüggésben van napjaink egyik legnagyobb magyar botrányával, a Völner-Schadl üggyel

A bulvárlap szerint szinte az összes végrehajtási eljárást, amit az évek során bejegyeztek Erdélyi Mónikáék házára, Schadl György intézte. Az elmúlt évek alatt a férfi nevéhez köthető végrehajtási eljárások jóval több mint ötvenmillió forintos terhet jelentettek Erdélyi Mónika számára. A 180 négyzetméteres érdi ingatlant már korábban is kényszerárverés alá vonták, de akkor nem találtak rá vevőt. A házat most 49,5 millió forintért hirdetik, ebből a tulajdoni lap szerint 48 millió a végrehajtás összege.

Egy olvasójuk azt írta, az ingatlant a tavaszig érvényben lévő moratórium miatt nem tudták elárverezni. A ház kikiáltási ára 49,5 millió, a licitet pedig ötszázezer forintonként lehet emelni, így nem tudni, mennyi lesz a vége. Belülről viszont nem lehet megnézni a házat, ugyanis a tulajdonos nem enged be senkit. 

Mint kiderült, a NAV 2016-ban több mint egymillió forintot terhelt az ingatlanra, egy 2012-2014-ig tartó parkolási követelés miatt. A tartozást az V. kerületi önkormányzat akarta behajtatni. Schadl neve összesen nyolc ügy kapcsán bukkant fel az iratokban. A követelések legnagyobb része rendeződött, tehát valószínűleg sikerrel járt a behajtás.

(Kiemelt kép: Erdélyi Mónika Farm VIP Instagram TV2)