Elzárt kőolajvezeték – Megszólalt a MOL

Az olajcég fő forrása a Barátság kőolajvezeték, ahol most szünetel a szállítás.

2022. augusztus 9., 16:19

Szerző:

„A Barátság vezetéken néhány napja szünetel a kőolajszállítás, mert tudomásunk szerint technikai problémák merültek fel a banki oldalon az orosz félt érintő tranzitdíj kifizetése kapcsán. Bár a Molnak több hétre elegendő tartaléka van, folyamatosan dolgozik a megoldáson, és egyeztetést kezdeményezett a díjkötelezettség átvállalásáról is”

– közölte a hvg.hu érdeklődésére az olajcég.

Mint azt korábban megírtuk: szünetel az olajszállítás a Barátság kőolajvezeték déli ágán, ahonnan magyar, szlovák és cseh partnerei kapják a nyersanyagot. A Mol által a Dunai finomítóban feldolgozott kőolaj 60 százaléka érkezik Oroszországból.

A leállásról szóló hír megjelenése után több mint 5 százalékot esett a Mol-részvények árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén.

(A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. üzemanyagtöltő állomása Szigetszentmiklóson, a Petőfi Sándor úton. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

10:21

A Vitézi Rend nevű szervezet Csongrád-Csanád, Békés megyei törzskapitányságának tagjai október 15-én emléktáblát avatnak Horthy Miklós tiszteletére Újszegeden, ahol Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője is beszédet mond.