Elmondta Orbán, mennyire volt sikeres az oltási akcióhetek

Több mint egy millió oltást adtak be az elmúlt két hétben.

2021. december 3., 07:47

Szerző:

Több mint egy millió oltást adtak be az oltópontokon az elmúlt két hétben – erről Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádióban péntek reggel. A miniszterelnök szerint a számok magukért beszélnek. Elmondta, hogy a több mint egymilló oltásból 800 ezer megerősítő, vagyis harmadik oltás volt.

„A harmadik oltással is vágtatunk”

– tette hozzá. Eddig 2,6 millióan vette fel a harmadik oltást, ami a lakosság 27 százaléka, ez pedig magasabb az uniós átlagnál. Az elmúlt két hétben pedig 115 ezer ember vette fel az első oltását. Továbbá bejelentette, hogy vidéken oltási akciónapok lesznek, hogy ezzel is felgyorsítsák az átoltottságot.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor kormányfő érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába 2021. március 5-én. fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adóvisszatérítés összege, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében