Elérte hazánkat a rettegett vihar – a Dunántúlra már lecsapott

A vihar az ország délnyugati részén lépett be hazánkba.

2022. augusztus 19., 13:26

Szerző:

Az Időkép radarképén jól látszik, hogy Fonyódon, a Balaton felett már gyülekeznek a sötét viharfelhők. Magyarország nyugati megyéire egy órával ezelőtt adták ki a sárga riasztást.

22 fokra csökkent a hőmérséklet

Az ország legnyugatibb részén, a Szombathely, Nagykanizsa és Zalaegerszeg környékén már enyhült is a hőség, Nagykanizsa környékén már csak 22 fokot mértek.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk heves esőzéssel, viharokkal, Nyugat felől ront ránk az a hidegfront, amely a szomszédban öt halálos áldozattal járt. A pokoli hőség után ismét olyan  szélsőséges időjárásban lehet részünk, ami az államalapítás ünnepét is teljes mértékben tönkre teheti.

(Webkamera felvétele Balatonszemesnél, 2022. augusztus 19-én. Fotó: Hajozas.hu.)

 

Tegnap 21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Tegnap 19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.