Egy kereszténysége miatt üldözött férfit mutatott be veszélyes muszlimként a fideszes Boldog István

2018. április 7., 16:50

Szerző:

A 168 Óra is beszámolt arról, hogy a helyi békemeneteseket ingyen élménytúráztató Boldog István Szolnok megyei fideszes képviselő és -jelölt „oktatófilmmel” állt elő. „Személyesen tapasztaltam meg, hogy a veszély néhány kilométerre van tőlünk! Április 8-a tétje az, hogy Magyarország magyar ország marad-e!” – írta Boldog a videó mellé, ami „A veszély itt van néhány kilométerre tőlünk” címmel arról szól, hogy hősünk átugrik a magyar-szerb határ túloldalára, Horgosra, hogy megnézze és megmutassa, mitől, vagyis kiktől véd meg minket a határkerítés.

Miután drámai zenei aláfestéssel nehezen beazonosítható, de súlyos vágóképeket láthatunk földutakról, a gondterhelt arccal Boldogról, szétszórt vegyes háztartási szemétről, romos tanyaépületekben kucorgó, kopott ruhás alakokról meg a földön heverő, kakának kinéző barnás alakzatokról, Boldog elmagyarázza nekünk, hogy mi az alaphelyzet:

Boldog István szervezi az ingyen-buszt, de vajon ki fizeti az élménytúrát?
Fotó: Youtube

„Horgos község polgármestere elmondta, hogy amikor még nem volt a határzár, akkor óriási problémák voltak, rengeteg gondot okozott az ide áramló több tízezer, több százezer migráns, aki itt ment át a településen. Ma, amióta a határkerítés megvan, ma pedig úgy hétvégente olyan 100-150 migránst dobnak ide vissza, illetve tartózkodik itt.”

Ezek után a tanyaépületben táborozók egyike, egy kötött sapkát viselő, elgyötört arcú férfi nyilatkozik arról, hogy a tavaszt várják, hogy továbbgyalogolhassanak, mert télen nem jó az idő. 

A következő snitt alatt Boldog mindezt azzal kommentálja, hogy „Ezek az emberek fiatalok, 20-30 év közötti fiatal emberek, akik láthatólag életerősek, tehát tudnának boldogulni a hazájukban is.  A helyiek félnek tőlük, nem szeretik őket, azt szeretnék, ha nem lennének itt.” 

Csakhogy a 444.hu tudomása szerint a Boldog videójában megszólaló férfi valójában egy olyan ázsiai keresztény, aki a vallásüldözés miatt volt kénytelen elhagyni a hazáját. 

Kékesi Márk szociológus, a MIGSZOL nevű menekültsegítő szervezet aktivistája mesélte el eslőként, hogy személyesen ismeri a férfit, mivel hónapok óta járnak át a horgosi majorban áttelelő menekültekhez élelemmel és más segítséggel. A férfi Josephnek nevezi magát – mint azóta megtudtam, ez álnév, amit a biztonsága miatt használ – 

 „Pakisztáni keresztény, aki leginkább az iszlám elől menekül.”

Kékesi több, az elmúlt hónapok látogatásai során készült fotót is küldött a portálnak az üldözött keresztény férfiról, ráadásul a portálnak más, szerbiai, a Horgos mellett táborozó menekülteket személyesen is jól ismerő forrás is megerősítette, hogy a Boldog videójában nyilatkozó fiatal férfi valóban az a pakisztáni keresztény, akiről Kékesi beszélt.

A vallása miatti zaklatások elől menekül, és hónapokat töltött el a szerb-magyar határhoz közeli tanyán, miközben a helyi keresztényekkel is felvette a kapcsolatot, és a helyi templomba is eljárt imádkozni. Nem kért menekültstátuszt Magyarországon, hanem Nyugat-Európa felé szeretett volna továbbmenni, majd amikor - közvetlenül azután, hogy Boldog megcsinálta a videóját - ezt reménytelennek ítélte, elhagyta a horgosi tanyát, és más irányban, Bosznia felé próbálkozik tovább.

A helyiek egyáltalán nem félelemmel és ellenszenvvel, hanem éppen ellenkező érzésekkel fogadták a vallásüldözöttet. 

A helyszínen rendszeresen megforduló Kékesi egyébként kételkedik Boldog azon állításában is - amit a videójával próbált illusztrálni - , hogy hétvégénként 150 embert dobnának vissza a magyarok. „Ezek a srácok 36-an ott vannak hónapok óta, ugyanazon a helyen, ugyanazok a fiúk” – mondta a portálnak.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.