Az Echo TV volt vezérigazgatója 70 millió forint állami támogatást nyerhetett

A 24.hu megkereste Farkast, viszont mint írják, nem akart akart nyilatkozni.

2021. október 8., 11:21

Szerző:

Farkas Boglárka, az Echo Tv korábbi vezérigazgatójának cége hetvenmillió forint egyedi szálláshely-támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ)  – írja a 24.hu. A lap megkereste Farkast, viszont mint írják, nem akart akart nyilatkozni.

Az MTÜ pedig annyit közölt a lappal, hogy a kft. szálláshely létesítésére nyert el 70 millió forint támogatást a Kisfaludy Program keretében, de az összegből egyelőre még egy forintot sem fizettek ki.

A lap azt írja, Farkas Boglárka Vászolyon álmodott meg egy Dsida Jenő-emlékházat és egy hozzá kapcsolódó vendégházat. Mint hozzáteszik: a telket és a rajta található lerobbant épületet a tulajdoni lap szerint még 2017-ben vásárolta meg az egykori hírolvasó, aki nagy rajongója a fiatalon elhunyt erdélyi költőnek.

A 24.hu a 240 lakosú falu polgármesterét is megkereste. „Boglárka amit kért rendezési terv módosítást, azt vissza is vonta, úgyhogy ezzel kapcsolatban semmit nem tudok” – mondta Rózsahegyi Tibor arra, hogy épül-e emlékház és szálláshely Vászolyon. Az építkezés a lap információi szerint már zajlik – írják.

(Kiemelt kép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b2) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Farkas Boglárka újságírónak, az ECHO TV volt vezérigazgatójának a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Várkert bazárban 2019. március 12-én. Balra Rétvári Bence parlamenti államtitkár. MTI/Mohai Balázs)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.