Durva időjárással indul a hét, hatalmas mennyiségű eső lesz

Néhol jégesőre is számítani kell. 

2021. július 19., 06:26

Szerző:

Az ország középső és keleti tájain továbbra is másodfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok és felhőszakadás miatt. Vigyázzanak, mert helyenként rövid idő alatt 25-30 mm vagy akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Néhol jégeső is várható. A viharokat nagy erejű széllökések, akár 80 kilométer per órásak is kísérhetik.

Csak az esti órákban várható a viharok mérséklődése. A napi csúcshőmérséklet 26 és 31 fok közötti lesz. A középhőmérséklet 27 fok körül alakul hétfőn. Mivel az ország nyugati felén elkezdett stabilizálódni a légkör, ott csak elsőfokú a riasztás mértéke. Keddre nagy valószínűséggel már az egész ország területén kisüt a nap és csak elszórtan várható záporok kialakulása – írta az Időkép.

(Kiemelt kép: Autók haladnak a felhőszakadás után esővízzel elárasztott, letört faágakkal teli úton Budapesten, Wekerletelepen 2021. július 9-én. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.