Iszonyatosan drágulnak az e-matricák és útdíjak jövőre

Az augusztusi inflációs adatoknak megfelelően változnak az e-matricák és az útdíjak árai.

2022. szeptember 8., 15:37

Szerző:

Az e-matricák és útdíjak árát a kormány egy korábbi döntése értelmében az előző év augusztusi, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által meghatározott éves bázisú infláció alapján kell meghatározni. Ennek értelmében 15,6 százalékos árnövekedés várható.

A személygépkocsikra váltható heti (tíz napos) matrica így 3820 Ft helyett 4420 forint, a havi matrica 5210 Ft helyett 6020 Ft, az éves matrica pedig 46850 Ft helyett 54160 Ft lesz. Az éves megyei bérlet 5450 Ft-ról 6300 Ft-ra nő

– foglalta össze a 24.hu

A jövő évtől a többi kategóriában is ehhez hasonló változások lesznek. A napi.hu erről szóló cikkében azt írja, hogy az útdíjak és e-matricák árának növekedése a fuvarozáson keresztül komoly hatással lesz az egész gazdaságra. 

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Tegnap 19:04

Megosztja az Európai Uniót, hogyan viszonyuljanak a mozgósítás elől menekülő oroszokhoz. Van olyan ország, ami védelmet biztosítana számukra, de van, amelyik biztonsági kockázatként tekint rájuk. A magyar kormány eddig nem szólalt meg az ügyben.

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.