Trump ismét szóba hozta Orbán Viktort, majd mondott egy érdekeset a mágnesekről

Az újraválasztásán dolgozó volt amerikai elnök ismét Orbán Viktort dícsérte, majd azt állította, hogy a mágnesek nem működnek a víz alatt.

2024. január 6., 16:25

Szerző:

Joe Biden amerikai elnök kihívója, Donald Trump gyűlést tartott az iowai Mason Cityben, ahol elmondta, hogy Orbán Viktor egy nagyon megbecsült ember, valószínűleg a legkeményebb ember egész Európában, vagy akár azon túl is. Majd egy kissé zavaros monológ részeként kifejtette, hogy a mágnesek nem működnek víz alatt – számolt be a volt elnök egyik legutóbbi nyilvános megszólalásáról a Telex.

Trumpnak a magyar kormányfővel kapcsolatos megállapításai nem újkeletűek, már októberben is megmondta, hogy szerinte Orbán Viktor egy nagyszerű úriember. Pár héttel később ugyan az is előfordult, hogy Törökország vezetőjeként emlegette a magyar miniszterelnököt, de mivel az akkori a mondandója meglehetősen zavarosnak tűnik, nem tudni pontosan, hogy tévedett vagy szándékosan ironizált-e Trump.

Sajnos a mágnesekkel kapcsolatos elméletét is nehéz követni, egy videórészlet és a hiányos sajtóbeszámolók szerint Trump „mágneses liftekről” kezdett el magyarázni, amelyek közel 1 milliárd dollárjába kerültek valakiknek (valószínűleg az amerikaiaknak), majd belekeverte a John Deere mezőgazdasági gépeket gyártó céget is a dologba valahogy. Végül arra a megállapításra jutott, hogy ő személy szerint annyit tud a mágnesekről, hogy ha fogunk egy pohár vizet, és beledobjuk a mágnest, akkor nem fog működni.

Majd megjegyezte, hogy neki amúgy semmi problémája nincs a John Deere-rel és a közönséget is megkérdezte, hogy kedvelik-e a céget.

(Kiemelt képen Donald Trump, 2024.01.05. Iowa. Forrás: CHRISTIAN MONTERROSA / AFP)