Donald Trump: Orbán Viktor a legerősebb vezető

Trump szerint Orbán Viktor a legerősebb vezető a világon, mert ha felmerülne a kérdés, hogy hogyan lehetne rendbe tenni a világot, a magyar miniszterelnök tudja a választ.

2023. október 17., 17:58

Szerző:

Donald Trump korábbi amerikai elnök tegnap egy kampányrendezvényen elismerően beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnökről. „Egy nagyszerű úriember, Magyarország vezetője, amikor arról kérdezték, hogy mit ajánlana Joe Bidennek annak érdekében, hogy rendbe tegye a világot, azt mondta: csak egy dolgot lehet tenni, vissza kell hozni Trumpot. Ő Orbán Viktor. Ő a legerősebb vezető. Ő nagyon erős ember”– mondja kampányvideójában Donald Trump. 

A videót Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója töltötte fel Facebookjára.

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök, az Európai Tanács további kétnapos csúcstalálkozója előtt. Fotó: BART MAAT / ANP MAG / ANP via AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).