Dömötör Csaba megmagyarázta, miért fotózkodott Orbán Viktor az 1,4 milliárdos csalással vádolt Simonka Györggyel

2019. július 22., 12:37

Szerző:

Ígérethez híven Vadai Ágnes, a DK képviselője Orbán Viktortól kérdezte meg, hogy 

miért tartotta fontosnak hivatalában fogadni Simonka Györgyöt és miről tárgyalt vele.

Az ellenzéki képviselő meghökkentőnek tartotta ugyanis, Simonka György Facebook-bejegyzését, amely szerint a kormányfő fogadta őt. Vadai Ágnes azért döbbent meg, mert a fideszes képviselőt az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítja. ,4 milliárdos összegről van szó.

Fotó: Facebook/Simonka György

A kérdésekre Orbán Viktor ezúttal sem válaszolt. Rogán Antal megbízásából ezt helyette Dömötör Csaba tette meg. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a kormányfő

az összes mandátummal rendelkező kormánypárti képviselőt meghívta az említett koccintásra a költségvetés elfogadása alkalmából.

A koccintást pedig az indokolta, hogy a költségvetés jól szolgálja Magyarország további erősödését. Jelezte, sajnálják, hogy a DK nem támogatta ezt a költségvetést – írja a 24.hu.

Arról Dömötör Csaba nem ejtett szót, hogy a közös fotóra miért kellett sort keríteni.

Simonka Györgyöt egyébként a „Dél-Békési Térségért végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységéért” júniusban kitüntették.

 

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.