Államtitkár: „elgurult a dollárbaloldal gyógyszere”

Latorcai Csaba szerint a dollárbaloldal csak arra fókuszál, hogy minél több dollárért, minél nagyobb kárt okozzanak Magyarországnak és a magyar embereknek. 

2024. január 18., 18:11

Szerző:

Ismét „elgurult a dollárbaloldal gyógyszere” az Európai Parlamentben – közölte Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Facebook oldalán. Latorcai Csaba azt írta: a momentumos Cseh Katalinnal az élen a demokratikus kormányzást megkérdőjelező, „aljas rágalmakkal” illetik Magyarországot. Emellett továbbra is blokkolják a nekünk járó uniós források még ki nem fizetett részének utalását, és követelik Magyarország uniós szavazati jogának felfüggesztését – közölte. Mindezt azért, mert nemet mondunk a háborúra, az illegális migrációra és a „genderőrületre” – jegyezte meg.

Júniusban újból megálljt kell parancsolni „a dollárbaloldal ámokfutásának”

 Latorcai Csaba szerint érteni vélik a baloldal „hisztérikusan görcsös és óvodás szintre süllyedt, folyamatos feljelentgetését”, mert az ő szempontjuk mindössze egy dologra fókuszál: minél több dollárért, minél nagyobb kárt okozni Magyarországnak és a magyar embereknek. Lehet szembe menni a választói akarattal, de „Virág elvtárstól tudhatnák, hogy a tények makacs dolgok: zsinórban négy választás, négy pofon” – jelentette ki, hozzátéve: „szép siker”, „ez maradt nekik”. Júniusban újból megálljt kell parancsolni „a dollárbaloldal ámokfutásának” – zárta gondolatait az államtitkár.

Deutsch Tamás szerint is „nagyon intenzíven vesz részt a magyar dollárbaloldal”

Korábban Deutsch Tamás is arról beszélt, hogy gyökeres változásra van szükség a magyar európai parlamenti képviselők „kompániájában” is, mert a nyolc, „dollárbaloldalhoz” tartozó magyar európai parlamenti képviselő folyamatosan Brüsszel oldalára állt minden olyan ügyben, amikor „a bürokrácia megtámadta a magyarokat”. „Olyan uniós képviselőket kell választani, akik a magyar polgárok bizalmából megkapott mandátumot arra használják, hogy a magyar érdekeket, ha kell, konfliktusokat is vállalva képviseljék Brüsszelben” – tette hozzá. A politikus a Magyarországnak járó európai uniós fejlesztési pénzekről azt mondta, bár kedvező hír, hogy „szabad szemmel is jól látható nagyságrendű” összeg érkezik Magyarországra, ugyanakkor a forrásokat évek óta jogellenesen tartják vissza. A leghatározottabban kell szembeszállni a brüsszeli bürokrácia politikai zsarolásaival mindaddig, amíg a most futó keretköltségvetés időszakában Magyarországnak, a magyaroknak járó uniós fejlesztési pénz az utolsó eurócentig meg nem érkezik – hangsúlyozta.

Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő több mint egy éve vallotta be lelkesen egy rádióinterjúban, hogy a mondvacsinált, politikai zsarolásnak valami fajta érveit jelentő kitalációkat ők szállították a brüsszeli bürokráciának, mely ezekre a hazugságokra építve indított jogi köntösbe bújtatott eljárásokat Magyarországgal szemben – fejtette ki. A magyar „dollárbaloldal, illetve a Soros-hálózat” érdekeit, hatalmi törekvéseit képviselő brüsszeli bürokráciának ez a politikai stratégiája megbukott, hiszen azt akarták elérni, hogy Magyarország egyetlen eurócentet se kapjon, és térdre tudják kényszeríteni, de említést érdemlő uniós forrásokhoz jutott az ország, továbbá nem sikerült rákényszeríteni, hogy megváltoztassa az illegális migrációt elutasító, a gyermekvédelmi törvényt fenntartó és az ukrán háborúval összefüggő békepárti álláspontját – mondta.

(Kiemelt képünkön: Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: Facebook oldala)

10:17

A nyudíjasok száma évről évre növekszik, ahogy a várható élettartam is, és egyre kevesebb az olyan aktív korú dolgozó, aki az időseknek nyújtott ellátásra fordítandó összeget kitermeli. Éppen ezért a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, több országban vezetnek be olyan intézkedéseket, amelyek a nyugdíj részleges megadóztatásával járnak.

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.