Novák Katalin ellen tüntettek – feljelentette őket a rendőrség

Az ellenzéki pártok képviselői egyre súlyosabb jelzőkkel illetik Novák Katalint.

2024. február 7., 12:47

Szerző:

A soproni rendőrkapitány feljelentette a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének aktivistáit, amiért egy videót forgattak Novák Katalinról a sopronbánfalvai kormányülésnek otthont adó szálloda közelében – írja szerdai közleményében a Demokratikus Koalíció, egyúttal közétettek egy videót is, amelyen a helyszíni rendőri biztosítás vezetője közli Mészáros Dáviddal, hogy feljelenti az aktivistákat, mivel nem sajtótájékoztatót tartottak, hanem véleménynyilvánító demonstrációt, amelyet előzetesen nem jelentettek be, és a rendőri felszólításra sem távoztak a helyszínről – írta meg a 24.hu.

 

A Demokratikus Koalíció politikusa a videóban azt ecsetelgeti, hogy nem lehet tudni miről beszélnek a miniszterek a szállodában, de „talán arról, hogy melyik pedofilt engedjék szabadon legközelebb? Vagy hogyan tussoljanak el egy másik súlyos gyermekbántalmazási ügyet? Nem lepődnénk meg, hiszen a hallgatásukkal éppen olyan bűnpártolóvá váltak, mint Novák «pedofilsimogató» Katalin”. Az ellenzéki politikus kemény szavait azzal fejezte be, hogy Novák Katalin nem maradhat tovább köztársasági elnök, le kell mondania. 

A DK közleménye szerint pontosan látszik, „mennyire fél a kormány a magyaroktól: a pedofil-botrány után bezárkóztak vastag falak mögé, és feljelentenek mindenkit, aki a közelükbe merészkedik.”

Nemcsak a Demokratikus Koalíció tiltakozik

Mint arról korábban beszámoltunk a Momentum is felháborodását fejezte ki a bicskei pedofil üggyel kapcsolatban, péntek este a Sándor-palota elé szerveznek tüntetést. 

A Momentum Sopron aktivistái a Sopronbánfalvára kihelyezett kormányülésig vitték Orbán Viktor szavait, amit a Kaleta-üggyel kapcsolatban mondott – olvasható a párt közösségi oldalán.

Mint írják: 

„A „családbarát” Magyarországon a fideszes köztársasági elnök pedofilt segítő pedagógusnak adott titokban kegyelmet. Miközben évek óta a gyerekek védelméről beszélnek. EZ SZÉGYEN!”

Február 9-én 18 órakor a köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota előtt szerveznek tüntetést! A felhívásban azt kérik:

„Mutassuk meg együtt, hogy nincs kegyelem a pedofiloknak és bűntársaiknak.”

Momentum: „A pedofilvédő Novák Katalinnak mennie kell!”

Bedő Dávid országgyűlési képviselő úgy fogalmazott:

„a köztársasági elnök kegyelmet adott egy pedofilnak a bűnsegédjének egy olyan embernek, aki megpróbált egy gyermeket rákényszeríteni arra, hogy módosítsa a vallomását egy olyan ügyben, ahol elképesztő gusztustalanságokra kényszerítették azt a szegény gyermeket. És kiderült, hogy Novák Katalin, a köztársasági elnökünk kegyelmet adott egy ilyen embernek.”

Azt állítja, hogy ennél súlyosabb ügye nem volt ennek rendszernek, ezért pénteken, este 6-kor mindenkit arra kérnek, hogy menjenek a Sándor-palota elé, hogy tiltakozásukat fejezzék ki. 

(Kiemelt képünk: A Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. Fotó: Pesti Hírlap Archív) 

 

08:10

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.