Beindult a Momentum

A Sándor-palota elé szervez tüntetést a Momentum péntek este.

2024. február 6., 20:09

Szerző:

Egyre komolyabb a tiltakozás a Momentum körében a nemrég kirobbant bicskei pedofilügy kapcsán. A Momentum Sopron aktivistái a Sopronbánfalvára kihelyezett kormányülésig vitték Orbán Viktor szavait, amit a Kaleta-üggyel kapcsolatban mondott – olvasható a párt Facebook oldalán. 

Mint írják: 

„A „családbarát” Magyarországon a fideszes köztársasági elnök pedofilt segítő pedagógusnak adott titokban kegyelmet. Miközben évek óta a gyerekek védelméről beszélnek. EZ SZÉGYEN!”

Február 9-én 18 órakor a köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota előtt szerveznek tüntetést! A felhívásban azt kérik:

„Mutassuk meg együtt, hogy nincs kegyelem a pedofiloknak és bűntársaiknak.”

Momentum: A pedofilvédő Novák Katalinnak mennie kell!

Bedő Dávid országgyűlési képviselő úgy fogalmazott:

„a köztársasági elnök kegyelmet adott egy pedofilnak a bűnsegédjének egy olyan embernek, aki megpróbált egy gyermeket rákényszeríteni arra, hogy módosítsa a vallomását egy olyan ügyben, ahol elképesztő gusztustalanságokra kényszerítették azt a szegény gyermeket. És kiderült, hogy Novák Katalin, a köztársasági elnökünk kegyelmet adott egy ilyen embernek.”

Azt állítja, hogy ennél súlyosabb ügye nem volt ennek rendszernek, ezért pénteken, este 6-kor mindenkit arra kérnek, hogy menjenek a Sándor-palota elé, hogy tiltakozásukat fejezzék ki. 

A Momentum elnöke, Donáth Anna szintén azt gondolja, hogy Novák Katalinnak mennie kell. Az Európai Parlamentben a következő beszéddel hívta fel az ügyre a figyelmet: 

„Képviselőtársaim! Novák Katalin Magyarország államfője kegyelmet adott egy pedofil bűnöző bűnözőtársának. Egy magyarországi gyermekotthon igazhatója éveken keresztül szexuálisan bántalmazta a rábízott gyermekeket. Nyolc év börtönt kapott. A rémtetteiről pedig a helyettese is mindent tudott, de nemcsak hogy mindent tudott, hanem hogy hatalmával visszaélve arra kényszerítette a gyermekeket, hogy hamisan tanúzzanak és most kiderül, hogy Novák Katalin ennek az embernek adott kegyelmet, ezt az embert engedte szabadon. Ha felmerül Önökben, hogy ez hogy lehetséges, én sem tudom rá a választ. Annyit tudunk, hogy az illető kapcsolatban állt a magyar miniszterelnök öccsével is. Úgy tűnik, hogy családi ismerősöknek jár a rendszer védelme.”

Úgy folytatja: 

„Politikusként mélységesen elítélem, édesanyaként pedig a gyomrom fordul fel attól, hogy vannak emberek, akik szemet tudnak hunyni gyermekek sérelmére elkövetett bűntettek felett.”

(Kiemelt képünkön a Momentum elnöke Donáth Anna. Fotó: Momentum Mozgalom)

 

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.