Nem tűrnek tovább a Csepel szurkolói

Úgy tűnik, megelégelték a Csepel drukkerei a csapatuk körüli hercehurcát, ezért amíg nem rendeződik a helyzet, szervezett formában nem vesznek részt a férfi futballcsapat mérkőzésein, így szervezett szurkolás sem lesz.

2022. augusztus 19., 06:20

Szerző:

A négyszeres magyar bajnok Csepel szurkolói arról voltak híresek, hogy a nehéz időkben, amikor csapatuk az NB III.-ban, majd a BLSZ I.-ben szerepelt (jelenleg is a megyei első osztályban érdekeltek a csepeliek), kitartottak a klub mellett, az ellenfelek és szurkolóik elismerését kivívva, szenzációs hangulatot teremtve támogatták a lelátóról a játékosokat. A hangsúly – egyelőre legalábbis – a múlt időn van, ennek oka pedig egyértelműen a politika.


Politikai csaták Csepelen


A csapat feje fölött korábban a klubot vezető Takács Krisztián szocialista önkormányzati képviselő és a fideszes önkormányzat harca dúlt – a kívülállók számára erősen úgy tűnt, hogy Takács mindent elkövet azért, hogy a lehetetlen anyagi körülmények ellenére a focicsapat fennmaradjon, az önkormányzat pedig egyáltalán nem volt partner ebben, pedig a csepeli foci jövője volt a tét.

Azóta a Csepel SC Béke téri sporttelepe Németh Szilárd országgyűlési képviselő érdekkörébe került, a Csepel FC pedig gyakorlatilag megszűnt létezni.

Csepelen most van egy önkormányzati és egy nem önkormányzati csapat és rengeteg ígéret, ami a klub hagyományaira és jövőjére vonatkozik, beleértve a címert és a kék-piros színeket. Legalábbis az egyik klubéra, amely várhatóan Csepel TC néven vág neki a következő negyedosztályú idénynek.

A szurkolóknak elege lett

Béke azonban nincs a Béke téren: az önkormányzat Németh Szilárddal sem találja a közös hangot, amit a szurkolók mostanra meguntak. Az Islander Division nevű ultracsoport, amely a legnehezebb időkben is támogatta a csapatot, az alábbiakat tette közzé Facebook-oldalán:

„Mint az közismert, a Csepelt eddig képviselő Csepel FC férfi csapata nemrégiben megszűnt létezni. Így előttünk, szurkolók előtt három lehetőség állt. Vagy az újonnan alakult Csepel UFC, vagy a szintén újonnan alakult Csepel TC csapatát támogatjuk, vagy egyiket sem. Mivel továbbra is szerettük volna Csepelt a lelátókon is képviselni, a kaotikus, és méltatlan helyzet kialakulásáért nagy részben felelős Borbély-Martz duó által gründolt Csepel UFC támogatását pedig a csoportunk egységesen elutasította, így, ha fenntartásokkal is, a Csepelt TC mellett tettük le a voksunkat.

Fenntartásokkal, mert eleinte szinte minden bizonytalan volt, és néhány dolog számunkra elengedhetetlen volt ahhoz, hogy teljes szívvel oda tudjunk állni az új klub mellé. Mégpedig, hogy a klub Csepel néven szerepeljen, a Béke tér legyen az otthonunk, kék-piros legyen a színünk, és a csapat a tradicionális Csepel címert használja. Mindezekre többször is ígéretet kaptunk, sőt a klubvezetés úgy beszélt ezekről a dolgokról, mintha már el is lennének intézve. Nos, a csapat otthona valóban a Béke tér, a kötelező átmeneti időre pedig a jelenlegi közös nevet is el tudjuk fogadni, de sajnos a magyar futball hivatalos oldalán, az mlsz adatbank-ban a csapat neve mellett még mindig a kék-sárga Csep-Gól címer is szerepel. Tehát hivatalosan sem a színünk, sem a címerünk nem olyan, ami számunkra elfogadható lenne. Nem erről volt szó, nem ezt ígérték. A Csep Gól címerét, és színeit semmilyen formában nem tudjuk elfogadni a csapatunk neve mellett. Az ankéton azt hallottuk, hogy őszintén kell beszélni, ehhez képest a címerrel kapcsolatban inkább némi sumákolást érzünk.

Őszintén reméljük, hogy ezt rosszul érezzük, és a legrövidebb időn belül visszakapjuk a színeinket, és tradicionális címerünket. Addig azonban, amíg ez nem következik be, az Islander Division szervezett formában nem vesz részt a férfi futballcsapat mérkőzésein, és így szervezett szurkolás sem lesz.

Bízunk benne, hogy mielőbb megoldás születik ez ügyben, és újra szívvel-lélekkel a lelátóról támogathatjuk a csepeli futballcsapatunkat.

Hajrá Csepel!

Islander Division”

Úgy tűnik tehát, a szurkolók megelégelték a politikai csatározásokat a klub körül, azt azonban nem lehet tudni, milyen eredményt érnek majd el a tiltakozással.


(Kiemelt képünkön az Islander Division koreográfiája a Csepel FC egyik hazai mérkőzésén. Forrás: az Ultras Csepel Facebook-oldala)