A Főtáv kiszámlázta, Németh Szilárd megdöbbenve olvasta, Karácsony Gergely megírta

A panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak – kommentálta vasárnap este Karácsony Gergely főpolgármester Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos közlését, miszerint jogtalanul számláztak ki két csepeli panelház lakóinak távhőfogyasztásért több mint százezer forintot.

2022. június 13., 07:12

Szerző:

Németh Szilárd vasárnapi közleményében azt írta: megdöbbenve olvasta a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több mint százezer forintos távhőszámlát kaptak. Felszólította Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák „azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre”. 

Karácsony Gergely a közösségi oldalán reagált Németh Szilárd szavaira. Azt írta: „Németh Szilárd felháborodott és a baloldalt, sőt engem okol, amiért két csepeli ház lakói magas számlát kaptak a Főtávtól”.

Hozzátette: nem ő utasította a Főtávot, „hogy annak a két társasháznak legyen magas a számlája, már az is mókás, hogy ez egyáltalán bárkiben felmerül, hanem a panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak”.

A főpolgármester bejegyzésében arról is írt: jövő héten egyeztet a Főtáv és szövetkezet, hogy hogyan oldják meg ezt a problémát úgy, hogy a lakókat ne érje kár. 

Karácsony Gergely arról is írt: Brüsszelbe tart, hogy uniós vezetőkkel az EU-s pénzek mielőbbi hazahozataláról tárgyaljon. „Hogy legyen pénz például a panelprogram folytatására, épületek felújítására, szigetelésére, tehát környezetbarát rezsicsökkentésre Budapesten” – fogalmazott.

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.