Csepel alpolgármestere párbeszédet kezdeményezett a chemtrail-ről, de a koronavírusról is volna kérdése

Pákozdi József hisz és nem hisz a chemtrail-konteóban, ezért szívesen folytat róla párbeszédet, de gyíkemberezett is egyet posztja alatt.

2021. november 13., 11:37

Szerző:

Pákozdi József, Csepel alpolgármestere péntek este megosztott egy bejegyzést közösségi oldalán, amiben „kondenzcsíknak álcázott méregfelhőről” panaszkodik egy felhasználó Szolnokon. Az alpolgármester a megosztáshoz nem fűzött hozzá semmilyen véleményt, csak egy kommentre válaszolt, abban is gyíkemberezett egyet, és csatolt egy linket, ami a chemtrail konteót erősíti.

 

Hisz is benne, meg nem is, de elgondolkodtatónak találja a posztot

Pákozdi Józsefet felkerestük a bejegyzésével kapcsolatban, hogy ezzel milyen üzenetet szeretne közölni. Az alpolgármester elmondta, hogy szívesen folytat párbeszédet az egyik leghíresebb összeesküvéselméletről, ugyanis szerinte nincsen tudományosan megcáfolva a chemtrail-elmélet, de leszögezte, hogy ez nem azt jelenti, hogy hisz is benne. Hozzátette, hogy az amerikaiak használtak vegyszeres permetezést a vietnámi háborúban, ezért miért ne lehetne most is alkalmazni azt. Továbbá felhozta, hogy nem tartjuk-e furának, hogy a repülők olykor húznak kondenzcsíkot, olykor pedig nem. 

Felhívta a figyelmet, hogy oldalán direkt ki van írva, hogy nem mindegyik megosztásának a mondanivalójával tud azonosulni, majd hozzátette, hogy a Fideszes csepeli polgármester, Borbély Lénárd posztjait is meg szokta osztani. Beszélgetésünk végén, megemlítette, hogy ő azt is furának találja, hogy a koronavírus, hogyan lehet vírus, hiszen a vírusokat nem lehet antibiotikummal kezelni, míg a baktériumokat igen.

CHEMTRAIL, LEVEGŐBŐL ÍRTJÁK AZ EMBEREKET!!44!!

Az alpolgármester linkje egy olyan oldalra irányít át, ami kimondottan az összeesküvés-elméletek hadait vonultatja fel. A vilaghelyzete.com oldalt amúgy több forrás is kattintásvadász, álhír készítő oldalként kezeli. Ez az oldal nem mellékesen a koronavírusról és az oltásokról is folyamatosan gyártja az álhíreket.

De mi is az a chemtrail-konteó? Arról szól, hogy a repülőgépek után húzott kondenzcsík, valójában nem egy olyan felhő, aminek egy emberi tevékenység, a repülés segíti elő a létrejöttét (pedig de), hanem a repülők mérgező anyagot permeteznek az emberiségre. A Pákozdi által posztolt cikk amúgy ezt az elméletet próbálja megerősíteni úgy, hogy egyetlen hivatalos forrást sem jelölnek meg benne, és a linkelt videók is mind alacsony megtekintésszámú, forrás nélküli magyarázatok. Kedvenc részletem a cikkben: „Rengeteg dokumentum megtalálható, (nézzetek utána)”.

A kondenzcsík amúgy azáltal keletkezik, hogy a hajtóművek üzemanyagot égetnek el, aminek következtében különféle égéstermékek – oxidok, kén, nitrogén, szén-dioxid, víz és koromszemcsék – kerülnek a levegőbe. Amennyiben jelen van kellő mennyiségű víz a repülési magasságban, akkor ezekre a mikroméretű szemcsékre víz csapódik. Amikor pedig nincs kondenzcsík a repülő mögött, vagy egy darabig van, aztán eltűnik, az azért van, mert a gép egy olyan légtömbbe érkezik, ahol nincs számottevő nedvesség, ami kicsapódhatna kondenzcsík formájában.

Pákozdi József a Buckai Szövetség Egyesület, egy szigetszentmiklósi civil szervezet színeiben indult a '19-es választáson. Korábban a Jobbikban politizált, de onnan belső feszültségek miatt távozott. Az önkormányzati választáson csak harmadik lett, és kompenzációs listáról jutott be a testületbe. A politikusnak a fideszes polgármester, Borbély Lénárd ezután ajánlotta fel az alpolgármesteri széket.

(Kiemelt kép: Pákozdi József, Csepel alpolgármestere Forrás: csepel.hu)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.