Csapdát állítottak a pedofilnak a rendőrök

A férfit lényegében tetten érték, amint egy kisfiúval akart pénzért fajtalankodni.

2021. április 10., 10:40

Szerző:

Gyermekprostitúció miatt indított büntetőeljárást a rendőrség egy 42 éves gyömörei lakos ellen – írta a police.hu. A nyomozók még februárban kapták a fülest, hogy az egyik internetes társkeresőn egy férfi lehetőséget keresett arra, hogy gyermekkorú fiúval szexuális kapcsolatot létesítsen ellenszolgáltatásért.

A felderítő munka során a nyomozók feltérképezték a gyanúsított valós szándékát az internetes csevegő applikáción keresztül. Ennek során megállapították, hogy a férfinak szándékában áll pénzt adni azért, hogy egy gyermekkorút szállítsanak neki Győrbe, akivel szexuális kapcsolatot létesíthet.

A nyomozócsoport megszervezte a találkozót, amelynek során a gyanúsított az előre megbeszélt pénzösszeggel érkezett a győri helyszínre, ahol a műveleti egység lecsapott rá. Elfogását követően a férfi beismerő vallomást tett, és az is kiderült, hogy hasonló jellegű szexuális cselekményért már korábban elítélte a bíróság.

A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, majd a Győri Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

 (A kiemelt kép forrása: Police.hu)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.