Budapest segítene a katásoknak

Karácsony Gergely bejelentése szerint ingyenes konzultációval támogatják a katás vállalkozókat. 

2022. július 16., 11:54

Szerző:

„Minden ígéret és választási propaganda ellenére tíz- és százezrek megélhetése, életminősége került veszélybe. A szolidaritásnak, a segítségnek van most oka és ideje. Az önkormányzatok teszik, ami lehetőségeikből telik, köztük több budapesti kerületi önkormányzat is segítséget nyújt a bizonytalanságba került embereknek.” 

– írja Facebook-oldalán Budapest főpolgármestere.

Mint kiderült: első lépésként a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány ingyenes konzultációval támogatja a budapesti katás vállalkozókat.

„Szakembereink mentorációs segítséget nyújtanak az útjukat kereső kisvállalkozások számára, hogy milyen lehetőségekkel rendelkeznek a törvénymódosítás után. Megkezdtük az egyeztetést országos szakmai szervezetekkel, könyvelői irodákkal, hogy megfelelő minőségű segítséget nyújthassunk a budapesti kisvállalkozóknak”

– írja Karácsony Gergely.

 (Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.