Beragadtak a Ryanair utasai

A horvátországi Zadarban és Budapesten ragadtak a Ryanair utasai, miután a légitársaság két gépe megsérült szombat hajnali viharban.

2023. augusztus 5., 18:23

Szerző:

Az egyik gép szombat reggel fél 9-kor repült volna az olaszországi Bariba. Délután a Budapest Airport kijelzőjén az állt, hogy 22:25-kor száll majd fel a gép.

Az Utazómajom portál eközben arról számolt be, hogy a péntek esti FR6521 számú Ryanair járat 70 perc késéssel indult Budapestről Zadarba. A rossz időjárási körülmények miatt azonban egy óra körözés után úgy döntöttek, hogy Zadar helyett a biztonságosabb Zágrábban szállnak le.

Erről azonban nem értesítették a Zadarban várakozó utasokat és az Utazómajom helyszínen tartózkodó utasa olvasója szerint a Ryanair nem ajánlott fel szállást, transzfert és egyéb segítséget sem, így a reptéren éjszakáztak, sok más kisgyerekes családdal együtt. Az egyetlen információ, amit sms-ben kaptak, hogy keressenek szállást és tegyék el a számlát, illetve hogy szombat este fél 12-kor újra megpróbálják őket hazahozni.

Reggel egy újabb üzenet kaptak, miszerint törölhetik a foglalásukat vagy átfoglalhatnak egy másik járatra.

(Kiemelt kép: illusztráció – utasok állnak a Ryanair utasfelvételi pultjai mellett az Adolfo Suarez Madrid Barajas repülőtéren 2022. június 24-én tartott sztrájk idején. Fotó: OSCAR DEL POZO / AFP)