Bombafenyegetés miatt kiürítettek egy ezerfős pécsi koncertet

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a hangfelvételen hallható személy azonosításához.
 

2021. december 31., 14:35

Szerző:

A Pécsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Bejelentés érkezett a rendőrségre december 29-én este 7 óra körül egy Köztársaság téri nyilvános telefonfülkéből arról, hogy a Kodály Központban egy bombát helyeztek el.

Az épületben épp egy koncertet tartottak, amelyen közel 1000 néző volt. A bejelentést követően a rendőrök kiürítettek az épületet. A központ átvizsgálása során nem találtak bombát, így a koncert folytatódhatott.

Az eljárás során a rendőrök beszerezték a bejelentés hanganyagát.

A Pécsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a hangfelvétel alapján a telefonálót felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 112 központi segélyhívó telefonszámon, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (h-cs: 8 - 16; p: 8 - 13) a Pécsi Rendőrkapitányságon.

(Kiemelt kép: Pécs, 2016. június 15. A Kodály Központ, másként a Pécsi Konferencia- és Koncertközpont épülete a Breuer Marcell sétányon. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

 

 

 

Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.