Bödőcs Tibor Fábryról: olyan, mintha a rokonom lenne, de nem követendő példa

Szerinte Fábry csehszlovák szöszmöszmackójából bújt elő a magyar standup. 

2023. szeptember 27., 11:38

Szerző:

A boltokba került Bödőcs Tibor új, miniatűröket tartalmazó Prímszámok hóesésben című könyve, ennek apropóján közölt interjút vele a Válasz Online, amelyben a Libri MCC-hez kerülésétől Fábry Sándorig sok minden szóba került. 

„Amikor jött a hír, hogy lenyúlták a Librit is, már készen volt a könyv! Így nem nagyon volt mozgásterem. Ráadásul a kiadónál dolgozó csapat maradt a helyén – egyelőre. A kiadó igazgatója, aki nem akárki, M. Nagy Miklós, ő is ott van. Vele szemben sem lenne tisztességes, hogy azért, mert a tulajdonos változott, nagy dérrel-dúrral felálljak és cserben hagyjam”– mondta Bödőcs Tibor azzal kapcsolatban, hogy könyve a Librihez tartozó Helikon gondozásában jelent meg. 

Azt mondta, egyelőre nem érzi, hogy a kiadónál bármi változott volna, így azt sem érzi, hogy „kollaborálna”.

„Érdekes is a vád, amely szerint én úgy kollaborálok, hogy az adóforintjaimon felül még a könyvem bevételének egy részét is viszi a kleptokrácia. Tehát nem lefizetnek, hanem kicsit jobban meglopnak. »Így megy ez.« Az Indexnél nyilván bele tudnak szólni a szerkesztésbe, látom én is, mi megy ott, de nálam mégis hogyan? Most, hogy megjelenik a könyv, mondjuk megnézem majd, beleírtak-e, vagy kihúztak-e belőle poénokat azóta, hogy leadtam.”

Bödőcs Tibor Fábry Sándorról azt mondta, olyan, mintha a rokona lenne, „akivel nagyon mást gondolunk a politikáról. Ő is így lehet velem: én vagyok az unokaöcs, aki nagyon rossz irányba ment. Próbálunk olykor beszélni erről, aztán mégsem beszélünk…”

Hozzátette, amikor pályáját kezdte, Fábry volt a komédia királya, és fogadta őket. „Teret adott, kanonizált, megemelt” – emlékezik vissza a humorista. 

Újságírói kérdésre elmondta, hogy Fábry sokat változott az évek alatt.

„Bizonyos dolgokat ma nem mond ki, inkább úgy tesz, mintha nem tudna róluk. Ez számomra nem követendő példa.”

– mondta Bödőcs Tibor Fábry Sándorról.

(Kiemelt képünk forrása: Bödőcs Tibor Facebook oldala)