Két perc alatt elkapták a brutális Blaha Lujza téri rablót, aki megverte és levetkőztette az áldozatát

2019. október 5., 07:13

Szerző:

A rendőrség írja a honlapján a 2019. október 4-én 2 óra 38 perckor érkező bejlentésről, amely szerint a Blaha Lujza téri aluljáróban egy férfi ököllel arcon ütött, lefejelt és megrúgott egy idős embert, majd elvette a ruháját és a pénztárcáját.

A józsefvárosi rendőrök két perc alatt a helyszínre értek, és elfogták a 47 éves budapesti K. Vilmost, a sértetthez pedig mentőt hívtak. A rendőrök a férfinál megtalálták a sértett ruháját, illetve pénztárcáját a benne lévő pénzzel és iratokkal együtt. A mentőszolgálat munkatársai az idős férfit kórházba szállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói K. Vilmost rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.