Az Akácfa utcai központi irodaház bezárásával spórolna a BKV

Állami, illetve fővárosi segítség nélkül nem is tud tovább működni a BKV. A talált tárgyak osztályának és a bérletbemutatásra szolgáló Akácfa utcai irodaház is áldozatául eshet a költségcsökkentésnek.

2022. szeptember 20., 14:12

Szerző:

Az energiaválság mellett az ukrajnai háború, valamint az infláció is jelentős gondot jelent a cégnek– írja a Népszava. A régi, elavult szerelőcsarnokokat azonban ki kell fűteni, így a BKV azt fontolgatja, hogy a költségek csökkentése érdekében részben vagy egészben télre lezárják az Akácfa utcai központi irodaházukat és az ott dolgozókat különböző telephelyeken helyezik el.

Nem engedi a kormány a hamar megtérülő fűtéskorszerűsítést sem

Mivel a hosszú távú beruházási hiteleik közül egyet sem engedélyezett a kormány, így nem tudják megvenni a régi áron elérhető villamosokat,
nem köthetik meg a lezárt elektromosbusz-beszerzési tender szerződését, de nem kezdhetnek bele a hamar megtérülő fűtéskorszerűsítési és –szigetelési projektekbe sem.

Olyan súlyos a BKV pénzügyi helyzete, a cég állami, illetve fővárosi segítség nélkül nem is tartja elképzelhetőnek a folytatást.

A rozsdásodó metrószerelvényekkel kapcsolatban kiderült, hogy a BKV 10 milliárd forintos kárigénnyel élt az M3-as metrókocsik miatt az orosz gyártóval szemben. A működéshez szükséges orosz alkatrészekre szankciókat vetettek ki a háború miatt, ám a BKV úgy nyilatkzott a Népszavának, hogy az év vége helyett jövő nyárig biztosított az utánpótlás, mivel az orosz Metrowagonmash garanciateljesítés keretében szállítja az alkatrészek egy részét, erre ugyanis nem érvényes az embargó. 

(Kiemelt fotónk: A Budapesti Közlekedési Vállalat BKV Rt. központja a VII. kerület, Akácfa utca 15-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.