Jönnek a zivatarok, felhőszakadással és viharos széllel

Betört a hideg.

2021. augusztus 24., 15:51

Szerző:

Kedden a délutáni órákban érkeznek a felhőszakadással dúsított zivatarok. Ez főleg az  az Északi-középhegységre és északkeletre, majd később a Tiszántúlt fogja sújtani. A Bükk és Zemplén környékén a vihar villámárvizeket is okozhat. Emellett kis méretű jég és viharos erejű szél is kísérheti őket. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20 és 25 fok között várható.

Szerdán feltámad a szél, és erős lökésekkel érkezik az ország több részére, így az északi-északkeletet és a nyugati vidéket sem hagyja ki. Északon és nyugaton több órára kisüt a nap, máshol inkább a felhők lesznek túlsúlyban, de csak helyenként fordulhat elő kisebb eső, zápor. Hajnalban 7-16, délután 20-25 fokot mérhetünk. 

Csütörtök délután is marad a ború. Az  északi, északnyugati tájainkat újabb hidegfront érheti el esővel, és jönnek továbbra is záporok. Előtte hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, több felhő északon, északnyugaton lesz. Élénk, északon erős lesz a nyugati szél. 21-27 fokos maximumokra számíthatunk.

A hidegfront rossz kilátásokat ígér, mert a hétvége felé egyre hűvösebb lesz. Péntekre pár fokkal hűvösebbet hoz, ezen a napon 18-23 fokig melegszik a levegő. Eleinte délen többfelé eshet, délután futó záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Északon szeles lesz az idő. Hétvégén is változékony, hűvös időre van kilátás.

(Kiemelt kép: Biciklis futár Budapesten, a Deák téren 2020. november 12-én, késő este. A koronavírus-járvány második hulláma miatt november 11. óta este 8 és hajnali 5 óra között kijárási tilalom van érvényben Magyarországon. A tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Balogh Zoltán / MTI)