Bencsik szerint rossz oldalon harcolnak a magyar katonák, Bayer összeesküvést szimatol

Bencsik András szerint pusztító érdeket segítenek hatalomra jutni a magyar katonák Koszovóban, míg Bayer Zsolt szerint nem lehet véletlen, hogy csak ott tőrnek ki zavargásk, ahol magyar katonák teljesítenek szolgálatot.

2023. június 5., 11:35

Szerző:

A koszovói zavargások kapcsán nyilatkozott Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője és Bayer Zsolt a HírTV Sajtóklub című műsorában. Bencsik szerint jelen pillanatban a NATO KFOR kötelékében szolgáló magyar katonák rossz oldalon harcolnak, pusztító érdeket segítenek érvényre juttatni. 

Szerinte a történelem során néhányszor előfordult, hogy az erősebb hatalom belesodorta Magyarországot olyan helyzetbe, amikor rossz ügyet kellett támogatnia, és sajnálja a magyar katonákat, mert ők parancsot teljesítenek és ők isszák meg a levét, utalva arra, hogy többen megsérültek a zavargások megfékezése során.

Bayer Zsolt szerint a soha nem látott jó szerb-magyar viszony elmérgesítése a cél. Szerinte nem lehet véletlen, hogy Észak-Koszovóban öt szerb többségű településen a csupán pár százalékot kitevő albánok megszavaznak maguknak albán polgármestert, ami miatt fellázadnak a szerbek, de zavargások csak azon a településen tőrnek ki, ahol magyar katonák szolgálnak. 

(A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Bencsik András, a Magyar Demokrata hetilap főszerkesztője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI)

 

 

Nagy port kavart a Bicskénél megállt vonat esete. A menetrend szerint közlekedő vonatot nem továbbította a mozdonyvezető. A MÁV közlése szerint ugyanakkor abszolút érthető volt a döntése, sőt, nem is tehetett mást. A vasúttársaság válaszát változtatás nélkül közöljük.