Beginázva halálra gázolt egy idős asszonyt a dunakeszi zebrán, majd egy várossal arrébb két parkoló autó állította meg

2019. június 12., 12:04

Szerző:

Halált okozó, bódult állapotban elkövetett vezetés, segítségnyújtás elmulasztása és kábítószer birtoklása miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki beginázva vezetett, és a zebrán gázolt halálra egy idős asszonyt Dunakeszin tavaly - közölte a Budakörnyéki Járási Ügyészség.

A fiatal férfi 2018 áprilisában este a személygépkocsijával úgy hajtott Dunakeszin, hogy előtte ginát fogyasztott. A Fő úton haladt Vác felé, amikor egy zebra előtt pirosra váltott a lámpa, ezért a vádlott előtt haladó két autó megállt. Ő viszont ment tovább, ráadásul gyorsított is. Megelőzte a két autót, ráhajtott a zebrára, és ott elütött egy asszonyt. Az ütközés mértékére jellemző, hogy

az asszony mintegy 24 méterrel arrébb, az útpadkára esett.

Fotó: Ügyészség

A gázoló áthajtott a földön fekvő asszony testén, de még ekkor sem állt meg, hanem beletaposott a gázba és elhajtott. A szomszédos Fótra ment, ahol bódultsága miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldali sávba (ez valószínűleg a szemközti sávot jelenti), ahol nekiment két parkoló autónak. Ez az ütközés olyan erejű volt, hogy mindkét jármű nekicsapódott egy ház kerítésének, ami kidőlt.

A száguldozó ekkor szállt ki az autójából. A rendőrök itt állították elő, majd vették őrizetbe.

A zebrán elütött asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a kórházba szállítása után meghalt.

Fotó: Ügyészség

Az ügyészség börtönbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.