Bayer Zsoltnak felforrt az agyvize, lepojácázta a holland miniszterelnököt

A publicista nem túl szép szavakkal, de kifejezte, mit gondol Mark Ruttéről.

2021. július 28., 20:40

Szerző:

Bayer Zsolt, a Hír TV műsorvezetője, a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa Facebook-posztban alázta Mark Rutte holland miniszterelnököt. A késő esti rövid bejegyzésben a következő jelzőkkel írja le a centrista jobboldal holland vezetőjét:„ tökéletes pojáca, a liberális képmutatás Paganinije, egy nagyképű nyugati szarjankó.” Kétségkívül azért történhetett Bayer Zsolt kirohanása, mert Mark Rutte kifejezetten élesen bírálta a magyar kormányt és Orbán Viktort.

A kormánypárti újságíró posztjának előzménye, hogy elég viharos volt a kormány pedofiltörvényének nemzetközi és hazai fogadtatása egyaránt. Bírálói szerint a törvény összemossa a pedofíliát a homoszexualitással, illetve más szexuális beállítottsággal. Ellenzői szerint a jogszabály gyűlöletet szít a szexuális kisebbségekkel szemben. A kormány a bírálatokra adott válaszaiban amellett érvelt, hogy ők csak a gyerekeket kívánják védeni az LMBTQ-propagandától.

Mark Rutte holland kormányfő egyike volt a leghangosabb kritikusoknak. A pedofiltörvénnyel kapcsolatban kijelentette: „Hosszú távon az kell legyen a cél, hogy térdre kényszerítsük Magyarországot ebben a kérdésben. Fel kell ismerniük, hogy vagy tagjai az Európai Uniónak, és ezáltal értékközösséget vállalnak velünk, vagy ki kell lépniük az unióból”. A válasz megérkezett Bayer Zsolttól.

(Kiemelt kép: Bayer Zsolt 2012. február 23-án. Fotó: Kallos Bea / MTI)