Bayer Zsolt szerint csak a „libernyákok” állítják, hogy Békemenetet szervez a pápa miséjére

Byer szerint csak kiforgatták a Sajtóklubban elmondott szavait, amelyek szerint Ferenc pápa miséjét egyfajta Békementként akarja kezelni.

2023. április 24., 16:18

Szerző:

Kiforgatták a szavait Bayer Zsolt szerint egyes hírportálok, amikor megírták, Békemenetet akar szervezni Ferenc pápa látogatásakor a Kossuth téren megtartandó pápai misére. Az Orbán-közeli publicista a Hír TV Sajtóklub című műsorában eredetileg pénteken ugyanis azt találta mondani a pápai miséről,

„Legyen ez egy békemenet! Legyünk rettenetesen sokan! Higgyék el, hogy nemcsak lelkileg lesz ez fontos, hanem ennek politikai üzenete is lenne. (...) Egyre többen keresnek minket az elmúlt hetekben-hónapokban, hogy mikor tartunk békemenetet (...), tartsunk már egy békemenetet. 30-a délelőtt legyen egy igazi békemenet a Kossuth téren, úgyhogy várjuk szeretettel önöket.”

Az inkriminált televíziós kommentárt itt is vissza lehet nézni:

A megjegyzésről, avagy felhívásról szóló cikkekre reagálva viszont hétfőn Bayer blogján már úgy fogalmazott, szó sincsen arról, hogy Békemenetet hirdetett a pápai misére:

„Már az összes hülye megírta, hogy békemenetet hirdettem a pápai misére. Nem hirdettem, nem hirdettünk semmilyen békemenetet”. Hozzátette, szerinte a „a balos-libernyák sajtómunkásokat (...) zavart, némi értetlenséget, netán feszültséget” akar kelteni szavai értelmezése során.

(Kiemelt kép: Bayer Zsolt író, újságíró, műsorvezető A vadászat választott engem című könyv bemutatóján a Mezőgazdasági Múzeumban 2022. január 12-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.