Beleállt a körfűrész a homlokába, azonnal szörnyethalt

Fia tanyáján, házi fűrésszel vágták a téglát, amikor egy férfi fejébe fúródott a fűrész egy darabja Tompán. 

 

2022. május 30., 12:16

Szerző:

Egy tompai férfi meghalt, miután házilag barkácsolt, villanymotoros körfűrészének egy darabja lerepült, majd a fejébe állt - írja az RTL.hu. A körfűrész teljesen szabálytalanul, egy házi varrógépvázra volt felszerelve, ráadásul ő és családja éppen téglát vágott vele, amikor a végzetes baleset megtörtént.

A tavaly decemberben történt eset vádirata szerint egy apa és fia dolgozott éppen a fűrésszel, amikor a vágókorong eltört, egy darabja pedig az apa orrnyerge és homloka között állt meg a fejében, azonnal szörnyethalt.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség szerint a halál oka halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlanság, ezzel vádolják a fiút, akinek tanyáján, házának felújításához használták az eszközt. A körfűrészen ugyanis a vádirat szerint sem a fűrésztárcsát, sem az ékszíjhajtást nem látták el a szükséges védőburkolattal, és a szerkezet teljesen figyelmen kívül hagyta még a legalapvetőbb biztonsági előírásokat is.

(Kiemelt kép: Felvétel a helyszínelésről. Fotó: Kiskunhalasi Járási Ügyészség)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.