Az OMW sem bírja a pánikolók rohamát

Hasonlóan a Mol-hoz, az OMW is készlethiányról számolt be azt követően, hogy az emberek megrohamozták a kutakat.

2022. december 6., 21:26

Szerző:

A Mol-hoz hasonlóan az OMV is logisztikai kihívásról és egyes állomásokon előforduló átmeneti készlethiányról számolt be – írja az olajtársaság levelére hivatkozva az Index.hu.

„A Dunai Finomító alacsonyabb termelése, illetve a jelentősen megnövekedett kereslet miatt Magyarországon üzemanyaghiány tapasztalható. Az OMV Hungária Kft. jelenleg is mindent megtesz annak érdekében, hogy folyamatos importtal biztosítsa az üzemanyag-ellátást” – válaszolta az üzemanyag-ellátásra vonatkozó kérdésre az OMV Hungária.

 

Hozzátették:

A töltőállomásainkra érkező többletforgalom, illetve a hazai stratégiai készletek jelenleg zajló visszatöltése azonban logisztikai kihívást jelent, melynek megoldásán folyamatosan dolgozunk. Ennek ellenére egyes állomásokon az OMV-nél is előfordul átmeneti készlethiány. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban biztosítani tudjuk a folyamatos ellátást. Megértésüket kérjük az esetleges átmeneti hiányok kezelésének idejére!

– írták a lapnak.

(Kiemelt kép:Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)

11:13

Lázár János építési és közlekedési miniszter az NKK által összeállított és kiértékelt, Budapestet és agglomerációját érintő mintegy nyolcvan beruházásból mindössze nyolcat engedett tovább. Az idő előtti megszakítás nem csak azért fájhat a budapestieknek, mert nem épülnek meg, hanem ezért is, mert a befejezett tervezés nélkül beláthatatlanná válik, mikor fog megvalósulni a fejlesztés. 

10:00

Az Eötvös József Gimnázium szervezésében megrendezett tiltakozáshoz még hét másik oktatási intézményből csatlakoztak diákok az Astorián, péntek reggel. Céljuk az volt, hogy kiálljanak az országos sztrájkban részt vevő tanárok mellett, és megmutassák Budapestnek, az országnak, hogy még mindig itt vannak, és még mindig nem történtek meg azok a változások az oktatásban, amiért már egy éve tartanak a demonstrációk.