Az LMP sem támogatja már a náci karlendítés gyanús ózdi jobbikos alpolgármestert

Farkas Péter Barnabástól a Momentum és Karácsony Gergely is elhatárolódott már. 

2021. szeptember 25., 12:04

Szerző:

Ahogy korábban is írtuk náci karlendítés gyanújába keveredett Farkas Péter Barnabás jobbikos ózdi alpolgármester, aki az előválasztáson is jelölt. A politikust támogatta az ellenzéki pártok többsége, a kép napvilágra kerülése óta azonban folyamatosan vonják meg tőle a támogatást. A Momentum például elsők között állt el Farkas támogatásától, majd Karácsony Gergely is kijelentette, hogy a jobbikos politikus nem lehet jelölt az előválasztáson. Szombati közleményében az LMP is visszavonta Farkastól a támogatást. 

„Az utóbbi napokban megjelent információk ismeretében az LMP, a párt országos elnökségének döntése értelmében a továbbiakban nem támogatja, nem segíti az ózdi Farkas Péter Barnabást”- áll a párt által közzétett közleményben. Az LMP szerint már nincs mód arra, hogy Farkast töröljék az előválasztáson résztvevők közül. 

Az LMP közleményében azt írja, hogy  a támogatás megvonása az előválasztás jelenlegi állapotában már csak elvi álláspont. Hozzátették, hogy bíznak a szavazók bölcs döntésében, miszerint Ózdon is a megfelelő jelöltek fogják majd kiválasztani. 

(Kiemelt kép: Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd)