A nácinak tűnő karlendítés miatt meggondolta magát a Momentum egy jelöltnél

Farkas P. Barnabást nem támogatja tovább a Momentum az előválasztáson. 

2021. szeptember 23., 13:10

Szerző:

A nácinak tűnő karlendítés miatt a Momentum nem támogatja tovább Farkas Péter Barnabást az ózdi előválasztáson, áll a Momentum közleményében: „A Momentum az antiszemitizmus semmilyen formáját nem tolerálja, így nem tudunk olyan személlyel értékközösséget vállalni, aki ilyen jelképeket használ. A Momentum elhatárolódik Farkas Péter Barnabástól és az ellenzéki előválasztáson nem támogatja a továbbiakban a kampányát.”

Farkas Péter Barnabás a Borsod 3 választókerületben indult az előválasztáson a DK, LMP, Momentum és az MMM támogatásával az MSZP-s Kiss Sándorral szemben, akit a Párbeszéd támogat.

Kisebb felháborodást keltett egy fotó, ami 2018-ból került elő Farkas Péter Barnabásról, Ózd jobbikos alpolgármesteréről. A kép egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén készült, és olyan, mintha Farkas náci karlendítene rajta. Farkas szerint azonban csak integetett az ismerőseinek. A MAZSIHISZ csütörtökön meghívta az alpolgármestert a holokauszt központba, hogy nézze meg a kiállítást, utána pedig nyilatkozzon a médiának.

 

(Kiemelt kép: Farkas Péter Barnabás, Ózd jobbikos alpolgármestere. Forrás: Farkas Péter Barnabás Facebook-oldala.)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.