Ózd alpolgármestere: aljas rágalom náci karlendítésnek beállítani az integetésemet

A Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM képviselőjelölt-jelöltje reagált az előkerült fotóra.

2021. szeptember 22., 15:13

Szerző:

Szerdán a 168 is beszámolt arról, hogy az ATV birtokába került egy olyan fotó, amin nagy valószínűséggel Farkas Péter Barnabás, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM (Minedenki Magyarországa Mozgalom) Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében képviselőjelölt-jelöltje látható egy lengyelországi zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt, amint éppen – a nácik karlendítéséhez hasonló módon – felemeli jobb kezét.

Farkas Péter Barnabás 2018 szeptemberében Chorzów és Ózd húszéves testvérvárosi kapcsolatát ünnepelő találkozón vett részt, amit Ózd város honlapja is dokumentált fotókkal és az alpolgármester ugyanolyan ruhában volt, mint a szóban forgó fotón a férfi. 

Az alpolgármester írásban reagált a náci karlendítés vádjára. Állítása szerint ő csak integetett a vele együtt múzeumot látogató delegáltaknak, mert azt szerette volna, ha összeállnak egy csoportképre a városrész előtt. Hozzátette: „A Jobbik által képviselt elveket a párt 2020-ban elfogadott Elvi Nyilatkozata tartalmazza. (...) Aki ezt nem fogadta el, távozott. Aki maradt – mint jómagam – az elfogadta a Jobbik új, keresztény-szociális néppárti irányát, ráadásul nekem ez semmilyen nehézséget nem okozott, mert sohasem vallottam és képviseltem szélsőséges nézeteket.”

(Kiemelt kép: Farkas Péter Barnabás, Ózd jobbikos alpolgármestere. Fotó: Farkas Péter Barnabás Facebook-oldala)