Az Energiaügyi Minisztérium szerint nem vonatkozik akkugyárakra az új kiskapu

Pontosítást ígért a tárca. 

2023. szeptember 25., 11:01

Szerző:

Ahogy arról a 168 óra beszámolt,megjelent egy kormányrendelet, ami alapján a gyáraknak ezután már a pár milliós bírságok miatt sem kell aggódniuk. A kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. A Népszava azt írja, hogy a kormányrendelet visszamenőleges érvényű, és a már hatályba is lépett rendelet értelmében elviekben nem kell üzembezárástól, bírságtól tartaniuk a környezetvédelmi előírásokat semmibe vevő vállalatoknak.

Felmerült, hogy a lépéssel az Orbán-kormány rendkívüli mértékben kedvezne a heves lakossági tiltakozások, környezetvédelmi kockázatok ellenére is sorra épülő akkumulátorokat gyártó és bontó üzemeknek, így erre reagálva közleményt adott ki a Lantos Csaba vezette Energiaügyi Minisztérium. 

„A kormány szándékai szerint ez a szabály csak működő kohászati üzemekre alkalmazható. Akkumulátorgyárakra nem. Az ezzel kapcsolatos pontosítás a következő héten a Magyar Közlönyben megjelenik”

 – közölte Energiaügyi Minisztérium. 

(Kiemelet képünk aggyugyár illusztráció.Fotó/ Forrás: Pixabay)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.