A filmes szakma által lehúzott Rákay-produkció lehet a legjobb

Rákay Philip Aranybulla-tévésorozatát Magyar Mozgókép Díjra jelölték a kategóriájában. A mozgóképes alkotás 1,1-es IMDb-értékelést ért el.

2023. május 10., 14:21

Szerző:

Az 1 milliárdos költségvetésű, Rákay Philip által készített Aranybullát a legjobb tévésorozat díjára jelölték annak ellenére, hogy a Kriskó László által rendezett sorozat IMDb értékelése 1,1-es.

Ezzel az „elismeréssel” sikerült alulmúlnia olyan produkciókat, mint a 2008-as Kis Vuk, az Álom.net, vagy az Elkxrtuk – emlékeztet a Népszava.  

Az idézett díjért olyan munkákkal kell megküzdenie, mint A Király (Zomborácz Virág-Kovács István-Kovács Dániel Richárd), A besúgó (Szentgyörgyi Bálint-Mátyássy Áron-Miklauzic Bence), az Elveszett idők (Nagy István) vagy a Hazatalálsz (Mátyássy Áron, Hajmási Péter, Bánovits Ottó, Kubinszky Péter, Buday Balázs) is.

Rákay az IMDb-értékelésről korábban azt mondta, „amerikai trollok és lúzer hülyegyerekek” szabotázsakciójáról van szó, ami szerinte nem tükrözi a dokumentumfilmnek szánt alkotás valódi értékeit.

(Kiemelt kép: Lóth Balázs filmrendező, Rákay Philip producer és Szente Vajk társforgatókönyvíró a Most vagy soha! című magyar történelmi film Fóton felépült új, a reformkori Pestet felidéző díszletváros bejárásán 2022. augusztus 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt)