Rákay Philip szerint amerikai trollok és lúzer hülyegyerekek pontozták le a filmjét

Jeszenszky Zsolt ex-lemezlovas műsorában panaszkodott Rákay arról, hogy nagyon sokan értékelték le az interneten történelmi ismeretterjesztő műsorkísérletét, az Aranybullát.

2023. január 9., 15:38

Szerző:

Rákay Philip kormánypárti influenszer és filmproducer szerint csak „a 444 toplúzer hülyegyerekei”, és „amerikai libsik” bosszúhadjáratának következtében pontozták le az imdb internetes filmportálon történelmi sorozatát, az Aranybullát. A HVG Online cikke szerint Rákay Jeszenszky Zsolt videós műsorában arról is beszélt, szerinte a 444.hu „Soros-blog”, amelynek szerzői amúgy is „szerek hatása alatt állnak”, ezért nem érdekli mit írnak a filmjéről.

Ezek után még azt is megjegyezte, hibát követett el, hiszen „nemcsak nevet, nemet is kellett volna változtatnia, akkor jobban szeretnék” (Rákay eredeti neve Kálmán, annak idején csupán a Z+ zenecsatorna kedvéért vette fel a Philip nevet).

A kritikákat nem éppen elegánsan viselő rendező-producer főleg amiatt sértődött meg, hogy december 31-én a 444 szerzői súlyos kritikával illették filmjét, például azt írták, hogy az általa hősiesen bemutatott II. András „valójában egy lúzer volt.”

De azt is sejteni véli, hogy a rossz értékeléseket a 444 és mások által szervezett kommentelők hagyhatták ott az imdb-n: „Mi nem szerveztünk erre kommentelőket, ők meg szerveztek rá nemtom hány embert, aki egyes pontot adott rá, köztük 80–100 Amerikából jött trollt” – panaszolta erről.

Ezek mellett az is kiderült, Rákay rekord összegből készült, a költő születésének 200. évfordulójára szánt Petőfi-filmje mégsem fog 2023-ban elkészülni. A produkció viszont már eddig is 4,6 milliárd forint közpénzbe került.

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: Rákay Philip, a zsűri tagja az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal című televíziós showműsor második középdöntőjében 2015. február 21-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)