Itt az előzetese minden idők legdrágább magyar filmjének, amit Rákay Philip jegyez

A Most vagy soha! gyártására több, mint négy milliárd forintnyi támogatást kapott. A Petőfi-film 2024-ben kerül a mozikba.

2022. december 15., 14:15

Szerző:

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága négy és fél milliárd forint támogatást szavazott meg a Rákay Philip-féle Petőfi-film gyártására, mellyel minden idők legdrágább magyar filmjévé lépett elő. Schilling Árpád rendező szerint ennyi pénzből 10 normál költségvetésű filmet lehetne forgatni – írja az RTL.

Rákay producere és társírója is a Most vagy soha! című filmnek, melynek teasere már megtekinthető, de maga a film csak 2024-ben kerül majd a mozikba. Az előzetes nem mindennapi élményt ígér: lassított akciójelenetek, hulló kalapok és a Petőfit alakító Berettyán Nándor, amint szembenéz a puskacsövekkel, és mellkasán ott lobog a kokárda.

(Kiemelt képünk: Lóth Balázs filmrendező, Rákay Philip producer és Szente Vajk társforgatókönyvíró (b-j) a Most vagy soha! című magyar történelmi film Fóton felépült új, a reformkori Pestet felidéző díszletváros bejárásán 2022. augusztus 25-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.