Itt az előzetese minden idők legdrágább magyar filmjének, amit Rákay Philip jegyez

A Most vagy soha! gyártására több, mint négy milliárd forintnyi támogatást kapott. A Petőfi-film 2024-ben kerül a mozikba.

2022. december 15., 14:15

Szerző:

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága négy és fél milliárd forint támogatást szavazott meg a Rákay Philip-féle Petőfi-film gyártására, mellyel minden idők legdrágább magyar filmjévé lépett elő. Schilling Árpád rendező szerint ennyi pénzből 10 normál költségvetésű filmet lehetne forgatni – írja az RTL.

Rákay producere és társírója is a Most vagy soha! című filmnek, melynek teasere már megtekinthető, de maga a film csak 2024-ben kerül majd a mozikba. Az előzetes nem mindennapi élményt ígér: lassított akciójelenetek, hulló kalapok és a Petőfit alakító Berettyán Nándor, amint szembenéz a puskacsövekkel, és mellkasán ott lobog a kokárda.

(Kiemelt képünk: Lóth Balázs filmrendező, Rákay Philip producer és Szente Vajk társforgatókönyvíró (b-j) a Most vagy soha! című magyar történelmi film Fóton felépült új, a reformkori Pestet felidéző díszletváros bejárásán 2022. augusztus 25-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.