Alig egy hónap alatt duplájára nőhetett a BKV koronavírusos halottainak száma

Jó hír viszont, hogy több mint hétszáz munkavállalójuk soron kívül részesült oltásban.

2021. április 20., 11:46

Szerző:

Nagyjából egy hónapja kezdtek arról beszélni, hogy a járvány harmadik hulláma súlyosan érintheti a budapesti tömegközlekedést, az Index.hu most friss adatokhoz jutott a BKV sajtóirodájától. Eszerint a társaság jelenlegi nyilvántartása alapján több mint kétezer munkavállalójuk van vagy volt karanténban korábban, illetve huszonkét dolgozójuk halt meg a koronavírus-járvány következtében.

A cég azt is közölte, hogy az általános oltási terv alapján beoltott munkavállalóik mellett a több mint hétszáz munkavállalójuk kapott soron kívül oltást egy, a BKV-nak biztosított lehetőség alapján.

Az oltási sorrendet – a BKV járványstratégiáját figyelembe véve – a területenkénti megbetegedések mértéke és az aktuális helyettesíthetőség is meghatározza. Ezekre a tényezőkre figyelemmel első körben a forgalomirányítás területén dolgozó BKV-sok kaptak a soron kívüli oltásból.

Legutóbb kevesebb mint egy hónapja, március 24-én adott tájékoztatást a cég, az akkori közlésük szerint mintegy ötszáz BKV-dolgozó volt karanténban, ezerhétszázötven fő esett át igazoltan a fertőzésen, illetve kilenc kollégájukat vesztették el.