Albérletet keres az életmentő fiú, a főpolgármester segít neki

Karácsony Gergely ajándékot adott Dominiknak, aki a rendőrökkel közösen megmentette a Margit hídról leugrani készülő fiút

2022. május 24., 11:11

Szerző:

Múlt szerdán a Margit hídról akart a Dunába ugrani egy fiatal fiú, a rendőrök rántották vissza a korlát másik oldalára, de egy civil is segítette a rendőrök munkáját: Fináncz Dominik a rendőrök kiérkezését követően is próbálta nyugtatni a 18 éves fiút – írja a 24.hu. A 22 éves Dominikot már aznap kereste telefonon Karácsony Gergely – derül ki a főpolgármester Facebook-bejegyzéséből. Megköszönte a helytállását, tegnap pedig a városvezetés nevében egy ajándékot adott át a csókakői polgárőrség tagjának.

Beszélgetésünk során elmondta, hogy éppen albérletet keres, úgyhogy, aki szívesen kiadná egy megbízható, életmentő fiatalembernek az egy- vagy másfél szobás lakását, ahová kutyát is lehet vinni, az írjon itt a Facebook-oldalamon egy üzenetet és továbbítom neki

– olvasható Karácsony Facebook oldalán.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy nem viselkedett mindenki olyan emberségesen, mint Dominik. 

A segítő férfi azonban arról is beszámolt, hogy nem volt könnyű dolga, mivel miközben nyugtatni próbált, a mellettük elhaladó autósok közül voltak, akik üvöltöztek a fiatal fiúnak, hogy „Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!”. Ezek után, amikor a 18 éves fiatal meglátta a rendőröket, csak annyit mondott nekik, hogy „Lőjetek le!”. A rendőrjárőr az eset kapcsán elmondta, nagy segítség volt Dominik, mert elterelte a fiú figyelmét, így „oda tudott lopakodni”.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.