Akár a Kúriáig is elmegy az ellenzék a Balaton védelmében

Nem mentek el a fideszes képviselők a fórumra.

2021. augusztus 22., 15:06

Szerző:

Egy lakossági fórum helyszínéről jelentkezett be Molnár Zsolt szocialista képviselő, amelyet a Club Aliga megmentéséért szerveztek. Az MSZP képviselője azt mondta, hogy a balatonvilágosi fórumon, ahova a Club Aliga is tartozik, újra a magyar családok, a környezetvédelem, a jövő nemzedékeinek az érdeke került szembe a befektetői érdekekkel, azaz a mai hatalom érdekével.

A szocialista képviselő kifogásolta, hogy a zsúfolásig telt teremben éppen azok nincsenek jelen, akik meg kellene, hogy hallgassák a helyiek és nyaraló tulajdonosok véleményét. „Nincs itt a polgármester, és az a négy önkormányzati képviselő, akik már a befektetői oldalra sodródtak, nincs itt a térség országgyűlési képviselője, viszont itt van nagyon sok helyi lakos, nyaralótulajdonos és a Jobbik képviselőjelöltje, Potocskáné Kőrösi Anita, valamint jómagam szocialista aktivistákkal, és itt van rengeteg olyan ember, aki aggódik a Balatonpartért, a Club Aliga jövőjéért, a jövő nemzedékeinek sorsáért”.

Mint korábban írtunk róla, a helyiek attól tartanak, a kormány tavaly olyan rendeletet hozott, amely a Club Aliga fejlesztését kiemelt beruházássá nyilvánította, és már akkor kérte az ellenzék a rendelet visszavonását. Az ellenzéki képviselők szerint a rendelettel lehetővé válik közparkok, közutak lezárása, megakadályozva számukra a tópart elérését.  „A Balaton környékén mindenhol a NER terjeszkedik, Orbán oligarchái mindenütt megvetették a lábukat a Balaton partján” – fogalmazott Potocskáné Kőrösi Anita egy tavalyi sajtótájékoztatón, megjegyezve, hogy ezzel területeket vesznek el a magyar emberek, a családok elől.

Közben idén júliusban az Alkotmánybíróság elutasította az önkormányzat által benyújtott alkotmányjogi panaszt, mellyel kapcsolatban Gulyás Gergely ezt írta az AB-nak: “a vitatott rendelkezés nem szünteti meg a part elérhetőségét a településen, csupán annak terjedelmét korlátozza.” Az Aliga Fürdőegyesület nevű civil szervezet azt írta, a miniszter úr szerint tehát korlátozás az, hogy 540+70 m hosszúságú parti sétányt elvesznek a lakosságtól, és odaajándékoznak a beruházónak, hogy azon vízparti apartmanokat alakíthasson ki. „Nevetséges, nem tűrjük azt, hogy egyetlen méter Balaton partot is elvegyenek a helyeiktől!” – írták a civilek.

Vasárnap Molnár Zsolt úgy fogalmazott: folytatják a csatát, akár az Alkotmánybíróság előtt, a Gazdasági Versenyhivatal előtt, a Kúria előtt, népszavazáson, lakossági fórumon, „de nem fogjuk hagyni, hogy újabb partszakaszt zárjanak le az emberek előtt, újabb családok szoruljanak ki arról a településről, ahol évtizedek óta nyaralnak” – vélte Molnár Zsolt, az MSZP képviselője.

 

(Kiemelt kép: MSZP Sajtótájékoztató - Balatonvilágos, Club Aliga - Forrás: MSZP / Facebook)