Áder szerint Magyarország büszke lehet az igazságszolgáltatására

Az államfő egy konferencián kijelentette, hogy itthon magas fokú a társadalmi biztonság, csökken a bűnözés, és növekedik a társadalom biztonságérzete.

2021. június 11., 12:08

Szerző:

„Magyarország büszke lehet igazságszolgáltatási rendszerére” – mondta a köztársasági elnök a magyar ügyészi szervezet fennállásának, az első ügyészi törvénynek a 150. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi konferencián pénteken Budapesten.

Áder János megnyitó beszédében kifejtette: „Büszkén mondhatjuk: ma Magyarországnak saját hagyományaira épülő, az európai jogfejlődés tapasztalatait is felhasználó, minden jogállami próbát kiálló alkotmányos igazságszolgáltatási rendszere van.”

Magyarországon több nyugat-európai országhoz képest is magas fokú a társadalmi biztonság; a bűnözés csökkenése, a társadalom biztonságérzetének növekedése az igazságszolgáltatás két legfontosabb értékmérője – fejtette ki.

Az ügyészség az igazságszolgáltatás közreműködője, jelentős szerepe van a törvényesség biztosításában és a jogok érvényesítésében – jelentette ki az államfő.

(Kiemelt kép: MTI / Vasvári Tamás)