Áder Jánoshoz fordult az MSZP a Velencei-tó kiszáradása miatt

40 milliárd forintból meg lehetne oldani a problémát, a kormány sokalja.

2021. augusztus 4., 14:54

Szerző:

Az MSZP szerint amennyiben valóban fontos Áder János államfőnek a környezetvédelem, a kormánynak cselekednie kell a Velencei-tó vízhiányát illetően – írja a HVG. Az elmúlt napokban kiderült, a tóból nagyjából 44 százaléknyi víz tűnt el, ezért azt kérik Áder Jánostól, ne csak prédikálja a vizet, hanem intézze el, hogy legyen is a Velencei-tóban. „Reméljük, a köztársasági elnöknek is feltűnt, hogy az utóbbi időben a halak sem kapnak annyira, mivel egy jelentős részük víz hiányában elpusztult” – jelentették ki, utalva ezzel arra, hogy Áder János nagy horgász hírében áll.

Tessely Zoltán, a Velencei-tó fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Fehérvár TV-ben mondta el, hogy a víz pótlására készítettek egy előterjesztést a kormánynak, és mindenki abban bízott, hogy ezt akár rövid időn belül el is fogadhatják, és megindulhat a tó feltöltése. A gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs támogatta a javaslatot, ám amikor Szijjártó Péter a kormány elé terjesztette, visszadobták, azzal az indokkal, hogy „a szükséges pénzeszköz olyan nagymértékű, hogy az ország jelenlegi helyzetében a kormány ezt nem szándékozik biztosítani” – írja a Telex.

(Kiemelt kép: Áder János köztársasági elnök a Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, a Magyar Országos Horgász Szövetség rendezvényén Székesfehérváron, a palotavárosi tavaknál 2019. május 23-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.