A világ legmenőbb nevével rendelkező párt elnökét fogadja Orbán Viktor

A VMRO-DPMNE, vagyis a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Demokratikus Párt a Macedón Nemzeti Egységért nevű formáció elnökét fogadta a magyar miniszterelnök.

2022. július 25., 10:03

Szerző:

Az MTI tájékoztatása szerint Hrisztijan Mickoszki és Orbán Viktor megbeszélésén a Nyugat-Balkán európai integrációjáról, az illegális migráció elleni küzdelemről, valamint az orosz-ukrán háború miatt kialakult gazdasági és energiaválságról volt szó.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja Hrisztijan Mickoszkit, az észak-macedón VMRO-DPMNE párt elnökét a Karmelita kolostorban 2022. július 25-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.