A rendőrség elutasította a PCR tesztek megsemmisítése miatt tett feljelentést

A Párbeszéd társelnöke szerint a kormánynak ingyen oda kellett volna adnia a lakosságnak.

2022. január 14., 21:34

Szerző:

A rendőrség elutasította a Párbeszéd társelnökének azt a feljelentést, amelyet az 5 milliárd forint összértékű PCR tesztek megsemmisítése miatt tett – közölte pénteki posztjában Szabó Tímea.

Mint azt a parlamenti képviselő írja, néhány hete hanyag kezelés miatt tett feljelentést, amiért a kormány tömegesen megsemmisített meg PCR teszteket ahelyett, hogy a járvány közepén odaadta volna ingyen az embereknek. A BRFK szerint azonban nem hanyag kezelést, hanem hűtlen kezelést kellett vizsgálni, az viszont nem történt, mert annak szándékosnak kell lenni – olvasható a bejegyzésben. A képviselő hozzátette:

„És – itt jön a csavar – azért nem történt szerintük hűtlen kezelés, mert Szijjártóék, amikor megrendelték a PCR teszteket, még nem tudhatták, hogy azt majd később felváltja a gyorsteszt, ami miatt majd nem kell szerintük felhasználni a PCR teszteket.”

A Párbeszéd társelnöke azt írja, nem tudta, hogy a BRFK „átcsapott hirtelen járványügyi szakértővé is, és a világon egyedüliként megállapítja, hogy nincs többé szükség PCR tesztekre”. A 24.hu szerint bejegyzése végén elmondta, nem hagyja annyiban az ügyet, és panaszt tesz a rendőrség döntése ellen.

(Kiemelt képünk illusztráció: JUAN MABROMATA / AFP)

Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.